05425407044 Habibler en yakın Elektrikçi Uyducu Çanak Ayarı Şofbenci Usta Servisi.r 05425407044 Habibler Mahallesinde Elektrik işleriniz,Uydu Anten,Habipler internet Bağlantısı,Tv Kurulumu,Tv Montajı,Şofben Satışı ve Montajı yapılır..7/24 Hergün Çalışıyoruz.Firmamızı 05425407044 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz.Günümüzde Elektrik Tesisatı, evlerde erkeklerin ellerine elektriğe dair tek bir şey almamalarına rağmen onların en büyük becerisi konumunda olsa da, tesisat yapılacak konumun veya oluşumun temelleri bu tesisata dayanır. Bu oluşum iskelet olarak adlandırılabilir. Çünkü kullandığımız tüm araç-gereç ve malzemeler bu akımla ilişkilendirilmiştir.Elektrik Tesisatı döşenirken dikkat edilecek hususlara geçmeden önce tesisatta kullanılan malzemelere bir bakalım. Priz, fiş, duy, elektrik düğmesi gibi…Örneğin Priz; kablolar için bir çıkış hattıdır. Prizlerde kabloların girişini sağlayan çubuklar vardır. Prizi ahşap yüzey üzerine monte edecekseniz ahşap vidalarını seçmeniz gerekmektedir.
Fiş ; kablo ile priz arasındaki etkileşimi sağlar. Metalik çubuklar prize girince prizdeki hattın metal ucu, bu deliklere girer ve birbirine dokunduklarında devre tamamlanmış olur.
Elektrik Düğmesi ; Duvarın içine döşenen elektrik kabloları geldikten sonra, duvar içindeki bir elektrik düğmesinden geçer. Duvara montelemek için, gövdesini duvara dayamalı ve üzerindeki vidaları sıkıştırmalısınız.
Elektrik Tesisatı, üstün bir bilgi ve eğitim birikimi gerektiren, adım adım ve düzenli çalışma ile gerçekleştirilebilecek bir proje olarak adlandırılabilir. Döşeme yapılırken ilgili kısımlara dikkat etmekten ziyade, dış ve etraf kısımlarına da önemli derecede dikkat etmek gerekmektedir.
Tesisat yapımında döşeme sırası aşağıdaki gibi belirtilmiştir.
- Proje kontrol edilerek gerekli boru, dirsek, buat, kasa temin ediniz.
- Tavan borusunu, inşaatın tavan betonu dökülmeden önce döşeyiniz (projeye göre).
- Duvar borusu döşemek için çekiç, çivi ve duvar kırıcı malzemeler ile boru, buat ve kasa yerlerini Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği dikkate alarak kırınız.(Projeye göre)
- Duvar borularını dirsek, buat ve kasa kullanarak duvara döşeyiniz.
- Boruyu duvara beton kullanarak sabitleyiniz.
Tesisat Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
- Tavan borusu döşenirken buat ve alıcı (lamba, vb.) dikkate alınarak döşenmelidir.
- Tavan borusu kesilirken ağzı düzgün şekilde kesilmelidir.
- Kesme işlemi için kesici aletle boru etrafını bir defa gezip, kesik kısmın her iki tarafından boruyu bükerek iki parçaya ayırmak yeterlidir.
- Tavan borularının sert boru olmasına dikkat edilmeli ve tavan borusunun demir ile ezilmemesi için tahta takoz veya küçük düz taş kullanılmalıdır.
- Demir altına gelen kısımları takoz ile veya taş ile borunun yan tarafından muhafaza ederek konulmalıdır.
- Lamba bağlantı yerlerindeki boru ağzına harç girmemesi ve lamba donanım kısmının montajı için pater (tahta parçası) kullanılmalıdır.
- Tavan borusunun beton dökülürken hareket etmemesi için tahta takoz kullanılarak sabitlendirilmelidir.
- Duvar borularını döşerken binanın yıpranmamasına dikkat edilmelidir. Kıvrımın çok olduğu yerlerde spiral boru kullanılmalıdır.
- Boru döşenecek kısımları, geçecek boru sayısına göre düzgün olarak kırmalıyız.
- Duvar borusu döşenecek kısmı kırarken tuğla, briket ve taşların harç ile birleşen kısmı tercih edilmelidir.
Son olarak; Elektrik Tesisatı tehlike saçan ve riski üzerinde oldukça taşıyan bir iştir. Kullanılan enerjinin miktarı ve maliyeti çok detaylı ver düzen içeren bir hesaplama tekniği gerektirir. Elektrik konusunda bir bilginiz yoksa ya da acemiyseniz can ve mal güvenliğiniz için bu işin bilgili ve yetkililerinden yardım almanızı şiddetle öneririz.